zaterdag 12 mei 2007

MBO studio 'Streaming Media'

Eén van de deelprojecten van het MBO actieplan 'Verbonden met ICT' is de regeling 'Ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO', kortweg: MBO studio.

Heel normaal
Het maken van video-opnames met een filmcamera, fototoestel of zelfs met een mobiele telefoon is voor veel studenten heel normaal. De inzet van 'streaming media' op school, sluit goed aan bij hun belevingswereld en bij het Competentiegerichte Onderwijs (CGO).

Aanmelding voor nieuwe regeling geopend
Stichting Kennisnet Ict op school schrijft een vervolg uit op de regeling 'Ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO'. In de nieuwe regeling wordt gezocht naar verbreding in het onderwijsveld en worden nog eens minimaal 9 instellingen in staat gesteld om een project uit te voeren. De aanmelding sluit op 14 juni 2007.

Veiligheid
Binnen scholen ervaren docenten en studenten vaak problemen bij het gebruik van streaming media, bijvoorbeeld als gevolg van een veiligheidsbeleid. Daarom is de regeling niet alleen gericht op het ontwikkelen van digitaal videomateriaal, maar ook op het wegnemen van technische en procedurele belemmeringen.

Twaalf projecten geselecteerd!
Maar liefst 25 scholen hebben in het najaar van 2006 een projectaanvraag ingediend. Een onafhankelijke beoordelingscommissie heeft hieruit twaalf projecten geselecteerd. De geselecteerde projecten zijn van:
» Albeda College
» AOC Terra
» Drenthe College
» Horizon College
» Prinsentuin College MBO
» ROC Eindhoven
» ROC Flevoland
» ROC Leiden
» ROC Midden-Brabant
» ROC Midden Nederland
» ROC Nijmegen
» ROCvA Gooi & Vechtstreek

Geen opmerkingen: